Logo Design... waarom?

Een goed ontworpen logo bevat informatie over uw huisstijl en geeft hiermee een belangrijke ondersteuning aan uw marketing communicatie. Uw logo is onderdeel van het fundament van uw bedrijf, maar toch zijn er, vooral in Suriname, veel bedrijven die de kracht van een goed ontworpen logo onderschatten. Door het te onderschatten wordt het belangerijk werk al gauw overgelaten aan een amateur, neefje, zusje of broertje, want die kunnen het snel voor u ontwerpen met een "app" en het is gratis... dus waarom betalen? en precies daar groeit uw onderneming al scheef. Zorg daarom allereerst ervoor dat u een goed logo hebt alvorens te beginnen met uw marketing communicatie strategie en de bouw van uw website.

Als u al een logo hebt, wordt nagegaan of deze voldoet aan internationale standaarden met betrekking tot logo ontwerpen. Uw logo moet bijvoorbeeld goed tot uiting komen in zowel zwart-wit als kleur en moet in vector worden aangeleverd door uw logo ontwerper. Voldoet uw logo niet of hebt u helemaal geen logo? dan staan wij klaar om na een gesprek die voor u te ontwerpen.

Branding & Identity Beginnen bij het logo

Alvorens te beginnen met de bouw van een website, beginnen wij met het ontwerpen van het logo. Het logo bevat informatie over de huisstijl van de organisatie en geeft een beeld van waar zij naartoe wil ten aanzien van de marketing communicatie. Indien u nog geen logo hebt, wordt die voor u ontworpen. Als u al een logo hebt, wordt nagegaan of deze voldoet aan internationale standaarden met betrekking tot logo ontwerpen. Enkele van deze zijn dat het logo wordt aangeleverd in vector formaat en dat deze haar vorm behoudt in zwart-witte kleur.

Enkele door ons ontworpen logo's

Wat is het verschil tussen bitmap en vector?

Het komt heel vaak voor dat logo's alleen in bitmap worden aangeleverd in plaats van vector en dat is verkeerd. Als u het verschil weet, zult u beter begrijpen waarom. Hebt u intussen al een logo gratis laten ontwerpen? dan is de kans groot dat deze niet in vector maar helaas in bitmap is aangeleverd. U hebt misschien een naar uw mening mooi logo, maar u wist niet beter. Bitmap wordt opgeslagen als een serie van kleine puntjes die wij pixels noemen. Elke pixel krijgt een eigen kleur toegewezen. Zet een heleboel van deze pixels bij elkaar en je hebt een complete afbeelding of digitale foto op uw scherm. Wanneer u op deze afbeelding zou inzoomen, ziet u de individuele pixels die samen de afbeelding vormen. Door deze pixels aan te passen met daarvoor bestemde software, kan de afbeelding worden bijgewerkt. In onderstaande afbeelding is het verschil tussen vector en bitmap zoals u ziet, niet herkenbaar bij 100% grootte. Pas bij het inzoomen merkt u het verschil. De pixels zijn duidelijk te zien bij de bitmap.

In tegenstelling tot bitmaps, zijn vector afbeelding niet gebasseerd op pixels, maar op wiskundige formules om lijnen en bochten te tekenen gecombineerd met geometrische objecten om samen een afbeelding weer te geven. Vector afbeeldingen worden bijgewerkt door deze lijnen aan te passen.

Vector afbeeldingen hebben belangerijke voordelen ten opzichte van bitmap afbeeldingen. Het belangerijkste voordeel ten aanzien van uw logo is dat het de kwaliteit van de afbeelding behoudt, hoeveel u het logo ook zou willen vergroten. Bij het bedrukken op shirts en print materiaal zoals billboards en stickers, komen vector afbeeldingen ook veel scherper uit dan een bitmap afbeelding. Ze kunnen makkelijker worden omgezet naar bitmap, maar een bitmap omzetten naar vector vergt veel overtrek werk.

De logo's die wij ontwerpen worden daarom altijd in vector aangeleverd. Vanuit dat type bestand, zijn we in staat u alle typen bestanden aan te leveren, inclusief bitmap.

Wat maakt een logo goed?

Logo's zijn er overal. We zien ze op social media, in de winkel als u uw favoriete drank koopt, op kleiding en op straat als we langs winkels rijden. Ze zijn zelfs tot in de badkamer op onze zeepflesjes! U kunt logo's niet vermijden maar u kunt wel zelf beslissen of u ze wel of niet leuk vindt. Het verschil tussen een goed en slecht logo komt neer op 4 karakteristieken en 1 groot idee namelijk: Alle logo's moeten tijdloos zijn. Uw logo moet in 1 oogopslag de identiteit van uw bedrijf weergeven en zich tegelijkertijd onderscheiden van de concurrent. De basis structuur van een logo wordt bepaald door de 4 karakteristieken en die zijn: keuze lettertype, kleur, snelheid en relevantie. Het succes van een logo hangt ervan af hoe tijdloos het is.

Lettertype: De lettertype is voor de meeste logo's het belangrijkste. Sommige logo's bestaan alleen uit een lettertype. Denk maar aan die van Facebook en Google. Het is de snelste manier voor mensen om een bedrijf te identificeren. Bij het kiezen van een lettertype, dient rekening te worden gehouden met alle plaatsen waar het logo wordt weergegeven: op een scherm, een bord, business kaart. Het is een uitdaging de juiste lettertype te vinden maar er zijn wel enkele lettertypen die je zeker niet gebruikt in uw logo. Bekijk hier de 10 bekende lettertypen die u zeker niet moet gebruiken in uw logo.

Kleur: De kleur is de persoonlijkheid van een logo. Een logo dient allereerst qua structuur goed eruit te zien in zwart-wit, daarna kan er wat kleur worden toegevoegd. Er is veel kleurenpsychologie dat komt bijkijken wanneer u aan uw kleurkeuze denkt. Een kleur kan een hele sterke eerste indruk creeeren bij mensen, het is daarom van belang bewust te zijn van welke gevoelens bepaalde kleuren kunnen opwekken. Bekijk deze infographic die de basis van kleurentheorie omschrijft.

Snelheid: Dit is het gedeelte van het logo dat te maken heeft met "minder is meer" of "less is more". Laten mensen zich betrokken voelen bij uw logo, u hoeft niet te veel te spellen of uit te leggen met uw logo. Door te kiezen voor een simpel en sterk logo, kunt u een langdurig effect creeeren bij uw doelgroep over waar uw bedrijf voor staat, in vergelijking tot een ingewikkelde afbeelding of icoon.

Relevantie: Dit klinkt duidelijk maar het is ingewikkelder dan u denkt. Soms blijkt dat wat u denkt dat geweldig is, niet zo geweldig te zijn bij uw doelgroep. Denk eraan dat uw logo zowel uw bedrijf als uw doelgroep vertegenwoordigt. Het dient de diensten en missie van het bedrijf weer te geven maar ook de wensen en interesses van uw doelgroep.

Een sterk merk wordt deel van vele mensen hun levens. Als het nou gaat om uw favoriete band, autofabrikant, drank, deze klassieke ontwerpen hebben de kracht u te brengen naar een bepaalde plaats in het verleden. Aangezien logo's over deze krachten beschikken, is het zeker de investering waard om een goed logo te laten ontwerpen.

Logo design pakketten

Voor betalingen in SRD wordt de dagkoers gehanteerd op het moment dat de betaling plaatsvindt. De betaling voor logo ontwerpen mag in 2 termijnen worden voldaan.

Bronze

$200


 • 1 designer
 • Maximaal 1 concept
 • Wachttijd 2-3 weken
 • Lifetime cloud backup
 • Downloadable via link
 • Oplevering in alle nodige formaten

Silver

$450


 • 6-9 designers
 • 6-10 concepten
 • Wachttijd 4-6 weken
 • Lifetime cloud backup
 • Downloadable via link
 • Oplevering in alle nodige formaten
 • Businesskaart ontwerp

Gold

$800


 • 10 of meer designers
 • Meer dan 10 concepten
 • Wachttijd 5-8 weken
 • Lifetime cloud backup
 • Downloadable via link
 • Oplevering in alle nodige formaten
 • Businesskaart ontwerp
 • Brievenhoofd ontwerp
 • Met de hand getekende illustratie
 • Lettertypes en kleurencodes
 • 500 stuks businesskaarten

Contact

Voor meer informatie, kunt u een mail sturen naar Dustin Refos op het e-mailadres dustinrr@gmail.com. U kunt ook een WhatsApp bericht sturen op het mobielnummer +597 8572221. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn. Vermeld links van voorbeelden die u aantrekkelijk vindt indien u een offerte aanvraagt. Geef ook de gewenste opleverdatum aan.

Sommige vragen vergen meer onderzoek om die goed te kunnen beantwoorden. Wij vragen u vriendelijk rekening te houden met 3 werkdagen voor een reactie van ons.